Levensloop Rekening

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

Home » Sparen » AOW » Levensloop Rekening

Werknemers die op 1 januari 2006 maximaal 50 jaar oud zijn, kunnen tot 12% van hun bruto salaris reserveren. Minder is eveneens toegestaan. Werknemers die de 50 gepasseerd zijn hoeven zich overigens niet aan dat percentage te houden.
Wie bijvoorbeeld overwerk en ADV-dagen niet meer laat uitkeren, kan zo ongemerkt zo’n 10% van het salaris per jaar sparen. Het spaarbedrag dan aanvullen tot 12% is dan gemakkelijk.
De werkgever zal er vervolgens op toezien, dat dat salarisdeel wordt overgemaakt aan een financiële instelling (bank of verzekeraar), die met de gestorte bedragen gaat ‘werken’. Totaal mag maximaal 210% van het laatste salaris worden gespaard. Wie 12% per jaar spaart bereikt dit maximum dus na 17,5 jaren.

Hoe mag het weer worden opgenomen?
Zodra de werknemer van zijn spaartegoed geld op neemt, wordt het weer belast als salaris. Daarbij is de werknemer in beginsel vrij te bepalen wanneer het wordt opgenomen en in welke bedragen. Het zorgt er zo voor dat er diverse mogelijkheden ontstaan:

  1. eerder met pensioen (wie 210% heeft gespaard kan 3 jaar lang 70% van zijn laatste salaris opnemen en dus op 62 met pensioen)
  2. een extra lange vakantie (sabbatical year)
  3. tijdelijk ouderschapsverlof
  4. gedurende langere tijd minder gaan werken (wennen aan de komende pensionering)
  5. alles ineens opnemen

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren