Aflossingvrije

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

Home » Hypotheek » Hypotheeksoorten » Aflossingsvrije

Uw hypotheek adviseur en de aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost de geldnemer gedurende de looptijd van de lening niet af. Hierdoor blijft de hoofdsom van de lening gelijk en blijft de hypotheekrente-aftrek maximaal.De geldnemer betaalt ook geen premies voor een verzekering om aan het einde van de looptijd de hypothecaire geldlening mee af te lossen. Vaak wordt een aflossingsvrij deel gesloten in combinatie met een andere aflossingsvorm. Aflossingsvrij houdt niet in dat er nooit hoeft te worden afgelost. Dit gebeurt vaak door:

  • verkoop van de woning
  • overlijden van de geldnemer
  • het aanwenden van een reeds bestaande effectenportefeuille die voldoende waarde bezit om de lening mee af te lossen.

Voordelen van de aflossingsvrije hypotheek:

  • De rente-aftrek is gedurende de hele looptijd maximaal
  • De geldnemer is niet gebonden aan de voorwaarden die gelden bij constructies met gemengde verzekeringen
  • De (consumptieve) bestedingsruimte van de geldnemer is gedurende de looptijd groter (in geval van aflossing bij verkoop van de woning).

Nadelen van de aflossingsvrije hypotheek:

  • Er wordt in totaal veel meer rente betaald: er wordt immers niet afgelost
  • De geldnemer zal nooit een huis krijgen dat geheel vrij is van hypotheek (in geval van aflossing bij verkoop van de woning of bij overlijden van de geldnemer)
  • De geldnemer loopt het risico dat hij door waardedaling van de woning, ook na verkoop, met een restant-schuld blijf zitten

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Veen Maximaal Wonen en Verzekeren