Kapitaal Verzekering

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

De kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden vóór een bepaalde datum of bij in leven zijn op die datum. Deze gemengde verzekering wordt vaak afgesloten om een hypotheek mee af te lossen. De premie bestaat uit een overlijdensrisicogedeelte en een spaargedeelte. Het spaargedeelte kan ook worden belegd (beleggingshypotheek).

De voorwaarden van Kapitaalverzekering Eigen Woning 

Als een kapitaalverzekering aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan deze aangemerkt worden als een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW). Het voordeel van een KEW is dat de uitkering tot een bepaald bedrag is vrijgesteld voor de heffing van belasting. Dit vrijgestelde bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd. De voorwaarden zijn:
De looptijd van de verzekering is minimaal 15 jaar;
Ieder (polis)jaar moet ten minste 10% van de hoogst gestorte premie worden betaald;
De éénmalige uitkering moet gebruikt worden om de eigenwoningschuld af te lossen.
Op het moment dat de polis tot uitkering komt en niet aan de voorwaarden is voldaan, wordt de ontvangen rente in box 1 belast (maximaal 52%). De ontvangen rente is de uitkering minus de betaalde premies.

Indien uw verzekering niet wordt aangemerkt als Kapitaalverzekering Eigen Woning

Indien uw verzekering niet aangemerkt kan worden als KEW, dan valt de kapitaalverzekering in box 3. Tijdens de looptijd wordt de waarde bij het vermogen opgeteld en over het deel boven de algemene vrijstelling betaalt u vermogensrendementsheffing van 1,2%. Voor polissen die afgesloten zijn 15-09-1999 kan een aparte waardevrijstelling gelden. Op het moment dat de polis tot uitkering komt is dat bedrag onbelast.

Voortzetten huidige levensverzekering

Het is niet altijd aantrekkelijk om bij een nieuwe hypotheek iedere keer een nieuwe levensverzekering (kapitaalverzekering) te sluiten en de bestaande te stoppen. De eerste jaren haalt de maatschappij vaak de meeste kosten uit uw betaalde premies.

Het is het doorgaans beter om de bestaande verzekering voort te zetten bij de bestaande verzekeringsmaatschappij. U kunt ook de waarde overhevelen naar een andere verzekeringsmaatschappij indien u daar een voordeel mee verwacht te behalen. De kapitaalverzekering van een spaarhypotheek is doorgaans niet los te koppelen.

Als u een verzekering afkoopt en u hebt niet aan de fiscale spelregels voldaan, zult u over de winst in de verzekering (= afkoopwaarde -/- betaalde premies) belasting moeten betalen. Als u de waarde wenst over te dragen is het van belang dat rechtstreeks te doen, u mag dus niet de waarde van de oude verzekering eerst op uw privé-rekening ontvangen. De uitkering is dan mogelijk toch nog belast.

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Veen Maximaal Wonen en Verzekeren