Algemene informatie

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

Home » Pensioenverzekering afsluiten Breda » Algemene informatie

Wat is een pensioen?

Ruim 80% van de Nederlanders heeft een pensioentekort – de meeste weten dat niet of willen het “later” oplossen

Pensioen is uitgesteld inkomen waarvoor je tijdens een werkzame periode hebt gespaard of je hebt verzekerd. Je kan denken aan:

  • oudedagspensioen
  • nabestaandenpensioen
  • arbeidsongeschiktheidspensioen

Op arbeidsongeschiktheidspensioen gaan we op deze site niet in. Wel hebben we meer informatie opgenomen over de levensloopregeling. Dit staat onder “eigen pensioenvoorziening”

Oudedagspensioen

De laatste jaren is het oudedagspensioen veel in het nieuws. Uit die krantenstukken blijkt dat door de vergrijzing de AOW te duur wordt. Het gaat over afschaffen van de VUT en van het prépensioen. Er wordt geschreven over doorwerken tot je 67ste. Over eigen verantwoordelijkheid bij pensioenopbouw.

Hoe ontstaat een tekort

De vragen die bijna iedereen zich op een gegeven moment stelt zijn: waaruit bestaat mijn oudedagspensioen eigenlijk? Hoe hoog is het? Wat heb ik tegen die tijd nodig? Als maatstaf voor een goed pensioen wordt 70% van het laatst verdiende inkomen (eindloon regeling) of gemiddelde inkomen (middelloon regeling) genomen. Een tekort ontstaat bijvoorbeeld door:

  • één of meerdere keren van werkgever wisselen
  • parttime werken
  • langer dan een jaar in het buitenland wonen
  • geen pensioen via de werkgever opbouwen
  • een leaseauto rijden, ploegendienst toeslag, winstdeling
  • (met je partner) tweeverdiener zijn
  • een hoog franchisebedrag

Tegenwoordig raakt dit bijna iedereen.

Hoe kan ik er wat aan doen

Als je minder dan 70% opbouwt dan is er in de regel sprake van een pensioengat of een pensioenbreuk. Het is moeilijk over pensioen in algemene zin advies te geven. Veel is afhankelijk van de persoonlijke situatie (leeftijd, gezinssituatie, beschikbare middelen, etc) en eigen wensen. Daarom kan je voor pensioenadvies het beste een gesprek met een specialist voeren. Een adviseur is een specialist en heeft de kennis en de ervaring om de noodzakelijke berekeningen snel uit te voeren en pensioenoverzichten te begrijpen. Als je een gesprek met een adviseur voert, krijg je meer inzicht in de mogelijkheden en fiscale consequenties. Daarna bepaal je zelf wat je doet.

Wanneer regel ik mijn pensioen?

Lang voor de gewenste pensioendatum denk je na over je wensen. Op die manier heb je tijd om de middelen op te brengen voor een zorgeloze oude dag. En kan je een nabestaandenpensioen te regelen als je een partner en/of kinderen hebt. De beste leeftijd om je pensioen te regelen is tussen de 25 en 50 jaar. Bedenk dat hoe eerder je begint, hoe goedkoper het is. En hoe meer mogelijkheden je hebt om gebruik te maken van belastingaftrek mogelijkheden.

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Veen Maximaal Wonen en Verzekeren