Krediet

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

Home » Hypotheek » Hypotheeksoorten » Krediet

Krediethypotheek

Een van de meest flexibele hypotheekvormen die er zijn is de krediethypotheek. U stelt uw eigen huis in als onderpand en heeft dan in feite een doorlopend krediet. Op die manier kan de variabele rentestand laag gehouden worden omdat er een zeker onderpand bestaat.

Hoe u dan uw lening aflost bepaalt u helemaal zelf. U krijgt een bepaalde kredietlimiet toegewezen gebaseerd op de waarde van uw huis en als u ook aardig wat eigen geld kunt inbrengen kunt u zelfs de verschuldigde rente op uw limiet bijschrijven.

De fiscale regels zijn echter in 2001 zo veranderd dat een krediethypotheek minder aantrekkelijk is geworden. Het krediet mag niet meer voor consumptieve doeleindes gebruikt worden, en er is slechts een beperkte afterk van de rente mogelijk. De vroegere grote voordelen van de krediethypotheek zijn daarmee zo goed als van de baan, maar we zetten de voor en nadelen van een krediethypotheek toch even voor u op een rijtje:

Voordelen krediethypotheek:

  • U kunt een afgelost bedrag weer opnieuw opnemen
  • Geen aflossingsverplichting, d.w.z. interessant voor mensen met een hoger inkomen
  • Rente in bepaalde gevallen aftrekbaar

Nadelen krediethypotheek:

  • Rente kan niet voor langere periodes worden vastgezet
  • Hypotheek is meestal maximaal ¾ van de executiewaarde van uw huidige huis.

De krediethypotheek is vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld geld willen opnemen en daarna weer inlossen, om extra kredietruimte te hebben. (Een aanzienlijk voordeliger alternatief voor het doorlopend krediet, visa-card, enz…)
Een andere naam voor een krediethypotheek is soms ook wel: rekening couranthypotheek. Als de waarde van uw huis hoger is dan uw hypotheekschuld kunt u een krediethypotheek overwegen.

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Veen Maximaal Wonen en Verzekeren