Rentesoorten

Van hypotheek tot verzekering; altijd een onafhankelijk advies.

Goed en persoonlijk advies

Hypotheek Company is een landelijk netwerk van onafhankelijke, deskundige adviseurs. Alleen wie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen kan zich aansluiten. HypotheekCompany heeft ruim 100 vestigingen door heel Nederland en hierdoor kunnen zeer gunstige tarieven van een groot aantal, gerenommeerde geldverstrekkers geboden worden. Naast deze inkoopvoordelen laat HypotheekCompany ondernemers, ondernemers zijn en biedt alleen ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Veen Maximaal Wonen en Verzekeren kan daardoor zijn eigen werkwijzen en identiteit behouden, maar kan zijn klanten wel de voordelen van schaalvergroting bieden.

Home » Hypotheek » Rentesoorten

Soorten hypotheekrente – uitleg over rente

Iedereen is natuurlijk geïnteresseerd in het afsluiten van een hypotheek tegen de laagst mogelijke rentetarieven. Toch zijn er qua rentesoorten al zoveel verschillende soorten rente dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ze sluiten zomaar de eerste de beste hypotheek af omdat er wordt gezwaaid met een op dat moment lage rentestand, zonder dat ze kijken naar welk model de rente van die hypotheek is gemodelleerd.
Om u te helpen bij het kiezen van een hypotheek hebben wij op deze pagina een kort overzicht gemaakt van de verscheidene begrippen en types rente waar u als consument tegenaan kunt lopen:

Vaste rente

Bij een vaste hypotheekrente wordt er een zogenaamde ‘rentevaste periode’ gekozen die altijd ligt tussen 1 jaar en 30 jaar. Hoe langer u de rente dan vastlegt des te hoger wordt het rentepercentage dat u moet betalen.

Instaprente

De instaprente, ook soms wel ‘startrente’ genoemd, is een rentesoort die bijna altijd een zeer korte looptijd heeft tegen een aantrekkelijk rentetarief.

Variabele rente

De hypotheekrente fluctueert op de renteontwikkeling op de kapitaalmarkt, meestal wordt de rente per maand of kwartaal vastgesteld.

Bandbreedterente

De hypotheekrente wordt voor de rentevast periode overeengekomen, hiernaast wordt een bandbreedte vastgesteld gekoppeld met de gekozen periode. Sterke schommelingen van de rente op de kapitaalmarkt worden bij overschrijding van de bandbreedte doorberekend aan de cliënt. Bij een stijging boven de bandbreedte wordt dit meerdere doorberekend, daling onder de bandbreedte betekent een verlaging van dit meerdere.

Rentebedenktijd

Aan het einde van de rentevaste periode bestaat de mogelijkheid om op een door de cliënt vast te stellen moment de lening tegen de dan geldende rente voor een nieuwe periode te verlengen.
Belangrijk bij de keuze van een hypotheek is de flexibiliteit van de rente gedurende de looptijd, en het rentepercentage na afloop van de rentevaste periode.

Goede redenen om een hypotheek over te sluiten:

  • (Sterke) daling van de hypotheekrente
  • Als u lagere maandlasten wilt
  • U vind een hypotheekvorm die beter bij uw situatie past
  • U wilt de overwaarde van uw huis benutten
  • U wilt meer rentezekerheid omdat u bang bent dat de rente zal gaan stijgen

Mocht u overwegen uw hypotheek over te sluiten dan kunt u altijd een afspraak maken met één van onze hypotheekadviseurs.

Impressie Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Vergaderruimte Veen Maximaal Wonen en Verzekeren
Pand Veen Breda
Ingang Veen Breda

Neem direct contact op met Veen Maximaal Wonen en Verzekeren

Veen Maximaal Wonen en Verzekeren